Het team van Helder en Duidelijk bestaat uit 9 mensen, met hun eigen specialismen zoals grafisch ontwerp, webdesign, filmmaken, tekstschrijven, congresorganisatie, social-mediabeheer, communicatieadvies en -strategie, eindredactie, projectmanagement en schrijfcoaching. Berend is projectleider, congresorganisator en vennoot van Helder en Duidelijk (samen met Ria de Wit).

“Ik ben opgeleid als sociaal-geograaf. Mijn interesse voor het communicatievak werd gewekt tijdens mijn baan bij het onderzoeksprogramma Klimaat voor Ruimte. Daar merkte ik dat ontwikkelde kennis vaak niet goed aansluit bij de praktijk, terwijl het ‘echte werk’ juist daar moet gebeuren. Ik ontpopte mezelf in de jaren daarna tot een communicatiespecialist. Ik vind het heerlijk om complexe informatie te vertalen naar producten waarmee beleidsmakers, uitvoerders en inwoners echt aan de slag kunnen. Die praktische invalshoek zit in mijn karakter. Bij ieder project staat voor mij de eindgebruiker van het product of de bezoeker van een evenement voorop.”

Berend brengt energie en creativiteit in een projectteam, legt nieuwe verbindingen en laat aan de lopende band proefballonnen op (die grotendeels weer worden doorgeprikt, maar ook heel vaak tot succesvolle projecten leiden). Berend woont in Utrecht, heeft twee kinderen en een derde is op komst. Hij houdt van de bergen, hardlopen, wielrennen en mountainbiken.

© Copyright - Helder en Duidelijk