Kenniskranten

Opdracht van het onderzoeksprogramma Klimaatbestendige Stad van het Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK) (2017 en 2018)

Opdracht:

Kennis over klimaatverandering en klimaatadaptatie is er volop, maar hoe vind je door de bomen het bos? Het team van onderzoekslijn Klimaatbestendige Stad vroeg ons om drie kenniskranten te maken over wateroverlast, droogte en hitte. De inhoud moest wetenschappelijk verantwoord zijn, goed leesbaar en geschikt voor een breed publiek. We moesten de beschikbare kennis op een aantrekkelijke manier ontsluiten.

Uitvoering:

We bedachten pakkende namen voor de drie kranten (Natte Krant, Droge Kost en Heet Nieuws) en zorgden voor een frisse, aantrekkelijke vormgeving in een niet te missen formaat. De kranten moesten opvallen, ook op congressen en tijdens werkconferenties. We interviewden wetenschappers en mensen uit de praktijk, schreven de artikelen, maakten infographics, verzorgden de productie en de plaatsing op de website van NKWK, zodat de kranten ook online goed te vinden zijn. Achter ieder artikel zit een schat aan informatie, die in de online versies aanklikbaar is.