Nationaal Congres Klimaatadaptatie

“Hardnekkige gewoontes zijn moeilijk te veranderen”, zei gedragswetenschapper Reint Jan Renes tijdens het Nationaal Congres Klimaatadaptatie in Delft. Ruim 400 mensen hoorden het laatste nieuws over klimaatverandering en de manier waarop Nederland zich hierop kan aanpassen. Om mensen zover te krijgen dat ze zich aanpassen aan extreem weer, is meer nodig dan informeren. “We willen wel, maar nog niet vandaag. Regels veranderen, dat werkt echt”, aldus Renes. Het congres was de opvolger van het Congres Hittestress, dat vorig jaar in Den Bosch plaatsvond.

Helder en Duidelijk werkte mee aan de organisatie en was verantwoordelijk voor alle communicatie rondom het congres, waaronder nieuwsberichten, mailings en het verslag (zowel tekst als video). We ontwierpen de huisstijl en produceerden communicatiemiddelen, zoals banners, wegwijzers en naamkaartjes. In samenwerking met Samen Klimaatbestendig maakten we een video met daarin een hoofdrol voor de congresbezoekers. 

De organisatie van het congres nam ruim drie maanden in beslag. We werkten in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en in nauwe samenwerking met het NAS-team (Nationale klimaatadaptatiestrategie) en medewerkers van Climate Adaptation Services (CAS). Namens Helder en Duidelijk maakte videojournalist Twan Spierts de video. De fotografie was in handen van Martijn Beekman.

Verslag: Nationaal Congres Klimaatadaptatie

© Copyright - Helder en Duidelijk