Op 25 en 26 januari doet Helder en Duidelijk verslag van de Climate Adaptation Summit, een grootschalig internationaal evenement dat online is georganiseerd vanuit Den Haag. De bijeenkomst is een initiatief van de Global Commission on Adaptation (GCA), die mede door Nederland is opgericht.

Tijdens deze top discussiëren dertig staatshoofden, vijftig ministers en 300 overige sprekers online over hoe landen zich effectief kunnen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Met 15.000 online deelnemers is dit het grootste evenement rond klimaatadaptatie ooit. Aanwezigen zijn onder meer minister-president Mark Rutte, minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen, voormalig VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon (nu mede-voorzitter van de GCA) en de huidige VN-SG António Guterres.

Sprekers tijdens de top benadrukken de extra urgentie van klimaatadaptatie in het licht van de coronapandemie. Die maakt met name de armere landen nu extra kwetsbaar. Herstel van de pandemie, zo benadrukken de wereldleiders, moet daarom hand in hand gaan met aandacht voor veerkracht, duurzaamheid en een eerlijke lastenverdeling: “Nu hebben we een kans de wereld te veranderen!”

Sessies tijdens deze top richten zich onder meer op water, veerkrachtige steden, klimaatadaptatie in Afrika, finance en investeringen, en de inbreng van jeugd. Binnenkort publiceren we een uitgebreider artikel over deze top – houd onze kanalen in de gaten!

Zie ook: www.cas2021-onlinesummit.com

© Copyright - Helder en Duidelijk