Campagne subsidie groene daken en afkoppelen regenpijp

gemeente Stichtse Vecht 

Voor de gemeente Stichtse Vecht ontwikkelde Helder en Duidelijk een campagne om regenwater te gebruiken en niet meer af te voeren naar het riool.

In het hart van onze aanpak staat het afkoppelen van regenpijpen. Waarom zou je dat doen? Nou, laten we eens nadenken over die intense regenbuien die de stad steeds vaker teisteren. In plaats van al dat water rechtstreeks naar het riool te laten stromen, biedt het afkoppelen van de regenpijp een slimme oplossing. Het is een kleine stap met een enorme impact op de wateroverlast en het behoud van onze riolen.

Maar wat houdt het afkoppelen van regenpijpen eigenlijk in? Simpel gezegd betekent het dat we regenwater niet langer laten weglopen in het riool, maar het een andere bestemming geven. En dat is waar ons communicatiebureau in beeld komt. We helpen je bij het ontwerpen van een prachtige tuininrichting waarin regenwater een belangrijke rol speelt.

Samen met jou creëren we slimme oplossingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan regenwateropvangsystemen, groene daken, regentonnen en infiltratiekratten. Door deze innovatieve technieken toe te passen, kunnen we het regenwater opvangen, gebruiken en infiltreren in de bodem, waardoor wateroverlast wordt verminderd en de grondwaterstand wordt verbeterd.

stimulering van groene daken op social media met voor en na beeld voor gemeente Stichtse Vecht

stimuleren van afkoppelen door middel van een animatie en een subsidie

Niet te missen campagne

Helder en Duidelijk zorgde voor een fris en aantrekkelijk uiterlijk van de campagne. De publicaties moeten opvallen bij alle bewoners van Stichtse Vecht.

© Copyright - Helder en Duidelijk